Familie Zapp

Familie Zapp is altijd op vakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een oneindige vakantie, zo kun je het leven van de familie Zapp uit Argentinië wel noemen. Het gezin reist al jaren de hele wereld over. Voor het eerst zijn ze nu in Nederland.

Zeventien jaar geleden vertrokken Herman en Candelaria Zapp naar Alaska. Dat beviel zo goed, dat ze besloten te blijven reizen. Onderweg werden hun vier kinderen geboren: Pampa (15) in Amerika, Tehue (12) in Argentinië, Paloma (9) in Canada en Wallaby (8) in Australië.

Te veel landen

‘Het leukst aan reizen is om mensen te ontmoeten’, vertelt Tehue. 'En vrienden maken', vult Wallaby zijn broer aan. 'Eén van mijn favoriete landen is Australië omdat ik daar geboren ben. Of ik nog iets van het land kan herinneren? Eigenlijk niet, haha. Maar van Spanje wel, dat is een favoriet land omdat daar mijn beste vrienden wonen. En Argentinië natuurlijk, want daar is mijn familie.' Paloma heeft geen favoriete plek. 'Ik weet ook niet precies meer waar ik allemaal ben geweest. Het zijn te veel landen.'

Hele grote tuin

De familie logeert steeds bij mensen waar ze welkom zijn. Na een paar dagen rijden ze door naar een volgend adres. ‘Eigenlijk is de auto ons huis want daar zijn onze spullen’, zegt Paloma. ‘Heel soms slapen we er ook. Het is klein, maar we hebben een heel grote tuin. Namelijk de hele wereld!’

Familie Zapp

Elke keer afscheid nemen van vrienden is minder leuk. ‘Maar je raakt er wel aan gewend’, merkt Tehue op. ‘Soms vraag ik of we niet nog heel even kunnen blijven’, zegt Paloma. De kinderen gaan niet naar school, maar krijgen onderweg les van hun moeder. 'Ze is een hele goede lerares', vindt Paloma. ‘Het is bijzonder om te zien waar we over leren. De piramides in Egypte bijvoorbeeld’, vult Tehue haar aan.

Altijd op reis?

De komende weken blijft het gezin in Nederland, daarna reizen ze verder naar onder andere België, Frankrijk en Spanje. Maar of ze altijd willen blijven reizen? 'Nee, ik wil dan in Afrika wonen omdat daar veel vrienden en dieren zijn', zegt Wallaby. 'Ik wil dan wel op vakantie, een paar weken naar Argentinië of een ander land bijvoorbeeld.' Ook Tehue en Paloma willen later op één plek wonen, allebei in Argentinie. 'Ik wil op een boerderij wonen met een zwembad in de tuin, dichtbij familie', legt Paloma uit.

Maar voor het zover is, hoopt de familie in Nederland nog één bekende Argentijnse tegen te komen: Máxima! ‘Ik zou wel van haar willen weten hoe hard ze moet werken als koningin’, zegt Paloma.

Familie ZappVan voor naar achter: Wallaby, Paloma, Tehue, Pampa, Candelaria en Herman.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gestolen badeend maakt wereldreis of Reisje naar de zon.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook