Foto: AFP

Familie Zapp is terug van een oneindige vakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De familie Zapp was 22 jaar op reis. Met een oude auto reden zij door meer dan honderd landen. Nu zijn ze voor langere tijd in Argentinië, het land waar de ouders zijn geboren. Het gezin én hun landgenoten zijn blij dat ze weer terug zijn.

De aankomst in thuisland Argentinië was voor het gezin een reden om boven op de auto te springen van enthousiasme. Op een plein in de hoofdstad Buenos Aires werden ze opgewacht. Mensen dansten over straat en probeerden en glimp van de familie met het bijzondere verhaal op te vangen.

Onderweg geboren

De vader en moeder zijn al 22 jaar op reis en Pampa (20), Tehue (17), Paloma (14) en Wallaby (13) zijn onderweg geboren. De kinderen gingen niet naar school, maar kregen les van hun moeder. Ze sliepen bij mensen die ze online ontmoetten of in een tentje op de auto. De kinderen vinden het reizen erg leuk. Maar er is wel één nadeel, vertelden ze aan de BBC: ‘Als je vrienden hebt gemaakt, zie je ze maar een paar dagen.’ 

Vrienden maken 

Het gezin kwam op bijzondere plekken. Ze aten eendeneieren in Azië, leerden over de piramides in Egypte en liepen over de berg Mount Everest. In Argentinië gaan de kinderen naar een echte school. Daar zijn ze blij mee: ‘We willen veel vrienden maken, voor langere tijd’, zeggen ze tegen Spaanse media. Maar voor hoelang kan dat? De vader heeft alweer grote plannen: ‘Misschien gaan we wel rondzeilen. We kunnen duizenden dingen doen.’  

Foto: AFPVeel mensen probeerden een glimp op te vangen van de familie.

Anderen lazen ook: Vast in Uruguay.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook