Foto: KRO-NCRV

Fan Evi over SpangaS: 'Veel van geleerd'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Na vijftien jaar en ruim 2500 afleveringen wordt vandaag de allerlaatste aflevering van SpangaS uitgezonden. Het programma heeft te weinig kijkers en moet stoppen. Maar daar is niet iedereen blij mee. Kidsweek-lezer Evi (12) is fan en vertelt waarom ze het zo jammer vindt dat de laatste SpangaS-schooldag is aangebroken.

In SpangaS: De Campus draait het om tien leerlingen uit twee klassen van het Spangalis college. Hen volg je hun dagelijkse leven, waardoor je een inkijkje in het leven van middelbare scholieren krijgt. De leerlingen maken veel leuke dingen mee, maar krijgen ook te maken met pesten, armoede, rouw en verwarrende liefdesgevoelens. En omdat ook zulke onderwerpen uitgebreid besproken worden, is dit programma anders dan andere jeugdseries, vinden veel mensen. Om die reden won het programma meerdere prijzen, zoals een Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma. 

Veel geleerd

Evi (12) is ook groot fan. Zij kijkt al anderhalf jaar elke aflevering. 'Ik vind het heel erg jammer dat het bijna afgelopen is. Ik vind het heel leuk dat het een soort film is die niet stopt en dat het over allemaal verschillende karakters gaat. Ik heb er ook veel van geleerd. Volgend jaar ga ik zelf naar de middelbare school en ik weet nu een beetje hoe je vrienden maakt en hoe dat allemaal gaat. In de serie gaat het ook veel over groepsdruk en hoe je daarmee omgaat en dat vind ik ook heel leerzaam.'

Extra van genieten

De favoriete personages van Evi zijn Gioia en Max. 'Gioia is avontuurlijk en dat past wel bij mij. En Max vind ik heel grappig. Ik ga de serie dus erg missen. De laatste aflevering kijk ik samen met mijn zusje op de de bank en daar ga ik extra van genieten. Maar ik zal ook wel teleurgesteld zijn dat het dan echt voorbij is.'

De laatste aflevering is vanavond om 17.54 te zien op tv.

Anderen lazen ook: Wat vinden Kidsweek-lezers van De Verraders?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook