Foto: Jeugdjournaal

Fedde wint Jeugdjournaal Wedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Er waren bijna vierhonderd inzendingen, maar de beste jeugdpresentator is… Fedde (11) uit Sint-Michielsgestel. Zondag won hij de Jeugdjournaal Wedstrijd 2020. 

Fedde stuurde een reportage over Oranje Jet in. Dat is een dame uit zijn dorp die erg van oranje houdt. Fedde bezocht haar en vroeg waarom ze zo van oranje houdt. Dat deed hij hartstikke goed. En dus mocht hij door naar de finale.

Dit is het filmpje van Fedde over Oranje Jet.

De finale was afgelopen zondag. De tien kandidaten moesten quizvragen beantwoorden, verslag doen en youtuber Korthom interviewen. ‘Dat laatste vond ik het leukst’, vertelt Fedde. ‘Ik stel graag vragen aan mensen die ik nog niet goed ken en van wie ik alles wil weten.’ 

De Jeugd van Tegenwoordig
Zondag werd hij verrast met een gouden microfoon. Ook mag hij een dag op pad met het Jeugdjournaal en iemand naar keuze interviewen. Wie dat wordt, weet hij al. De Jeugd van Tegenwoordig! ‘Ik vind hun nummers leuk. En ze zijn vrolijk en grappig.’ 

De rest van het interview met Fedde lees je in Kidsweek van 23 april.

Fedde werd verrast door het Jeugdjournaal.

 

Anderen lazen ook: Zo wordt het Jeugdjournaal gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook