Luiaard

Feest in Amersfoort: luiaardje geboren!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Of het blauwe of roze muisjes worden, is nog niet duidelijk. Maar dat het feest is staat als een paal boven water: in Dierenpark Amersfoort is een luiaard geboren.

'Het kleintje doet het erg goed, het houdt zich stevig vast aan de buik van zijn of haar moeder', vertelt dierenverzorger Thijs Zonnenberg. Dat moeder Amaka een kleine luiaard verwachtte, wist hij wel. Maar wanneer de bevalling precies zou zijn, was niet bekend. 'Het blijft een verrassing. Je komt ‘s morgens aan en opeens ontdek je een klein kopje in moeders vacht.'

Op de kop geboren

Amaka zette haar jong op de kop op de wereld. Luiaards doen namelijk alles hangend op de kop, dus ook bevallen. De kleine klimt vervolgens op de buik van de moeder. 'De nagels van het kleintje zijn nog niet ver ontwikkeld,  dus het jong kan nog niet goed zelfstandig hangen. Over een aantal weken zal de luiaard steeds meer zelf op onderzoek gaan', zo legt de verzorger uit.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Slurfje erbij! of Wat doe je als je geen huisdier mag?

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! leuk want het is erg schattig

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.