foto twitter

Feest voor jutters: strand vol speelgoed

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Groot feest voor strandjutters op Terschelling en Vlieland. Het strand van deze waddeneilanden ligt vol met barbiepoppen, klapstoeltjes, nieuwe kinderkleding en auto-onderdelen. De spullen komen van containers die van een schip zijn gevallen.

Het schip verloor de containers in de Noordzee boven het Duitse eiland Borkum. Door de stroming en wind spoelen ze nu aan bij Vlieland en Terschelling. Sommige containers zijn kapotgeslagen op de golven.

Druk

Op de stranden van beide eilanden is het druk. Veel eilandbewoners zijn met trekkers en karren op het strand om alles op te ruimen. Het strand van Vlieland ligt vooral bezaaid met kuipstoeltjes, autovelgen en lattenbodems. Op Terschelling liggen veel gloeilampen, portemonnees en speelgoed.

Overal spullen

Ook zijn veel mensen aan het strandjutten. 'Overal waar je kijkt, liggen spullen', vertellen ooggetuigen die in Vlieland vakantie vieren op social media. 'Het hele strand ligt vol. Zelfs nog IKEA-spullen in de verpakking. Iedereen is nu alles aan het verzamelen. Er rijden hier misschien wel tweehonderd jeeps met aanhangwagentjes op het strand.'

Wat voorbeelden van dingen die op het strand liggen:

beeld twitter

beeld twitter

beeld twitter

 

 

Anderen lazen ook: Strandjutters rapen bananen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Grappig dat het dan aanspoelt op een paar waddeneilanden. Maar ik heb nog een vraag; wat wordt er gedaan met die spullen die nu dus gevonden worden?

Volgens mij worden ze als ze nog gebruikt kunnen worden schoon gemaakt. En zo niet dan denk ik dat ze worden geriecyceld

Oeps Je mag officieel toch niets meenemen.

Wanneer zijn de containers van het schip gevallen Vraagtzichaf ?

Mij opa en oma wonen op,terseeling

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps