Maan

Feestje voor jonge wereldverbeteraars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In Amsterdam werd deze week een groot feest gehouden: de Young Impact Celebration. Voor dat feest kon je geen kaartje kopen, je moest het verdienen door iets goeds voor de wereld te doen. Bas (12) uit Tilburg wás er niet alleen, hij won ook nog eens de Young Innovation Award.

Tienduizend kinderen en jongeren waren dinsdagmiddag, net als Bas, in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ze zwaaiden daar met lichtgevende, gekleurde staven en sprongen er op los tijdens optredens van Ronnie Flex, Maan en Teske. Zij hebben allemaal iets goeds voor de wereld gedaan. Met dit feestje werden ze daarvoor bedankt.

Prijs voor online villa

Bas heeft wel iets héél goeds gedaan, want hij wint de Young Innovation Award. Die prijs is voor een jongere die de nieuwste gadgets en technieken inzet om anderen te helpen. Bas bedacht een digitale wereld waar zieke kinderen met elkaar in contact kunnen blijven na een verblijf in Villa Pardoes. Dat huis staat in Kaatsheuvel in Noord-Brabant, in de buurt van de Efteling. Ernstig zieke kinderen kunnen er gratis op vakantie met hun familie.

Rennen en springen

De vader van Bas werkt er, dus hij kwam er vaak. In de digitale versie van het huis kan iedereen rondlopen die in de villa is geweest. ‘Als ze weer thuis zijn, kunnen ze nog steeds contact hebben met hun vrienden. Dat geeft veel steun tijdens de operatie’, vertelt hij. Nog een voordeel: ‘Het maakt niet uit welke ziekte je hebt. Iedereen kan in het digitale huis rennen en springen.’ 

De Young Impact Celebration was een groot feest. Bekijk de foto's maar eens.

Maan op de rode loperMaan liep op de rode loper. Iedereen mocht haar vragen stellen. Later trad ze ook nog op.

Loiza LamersModel Loiza Lamers is geboren als jongen en gaat nu door het leven als vrouw. In 2015 won ze Holland's Next Topmodel. 'Een tip: blijf vooral altijd jezelf', zei ze later op het podium.

Impact'Kinderen hebben veel invloed!', zei kickbockser Rico Verhoeven.

Ruud FeltkampDj Ruud Feltkamp, rapper Ronnie Flex en zangeres Teske de Schepper gaven een spetterend optreden om de kinderen te bedanken.

Ronnie Flex

Teske de Schepper

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook