foto Wessel de Groot
TV

Fien heeft een kleine grote broer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Fiens broer mag dan ouder zijn, hij gedraagt zich als een klein kind. Daar kan hij niets aan doen: Luuk heeft een verstandelijke beperking. In de serie Mijn kleine grote broer zie je dat dit voor Fien niet altijd makkelijk is. ‘Ze houdt van Luuk, maar schaamt zich ook voor hem’, zegt hoofdrolspeelster Sharai. 

Fien is een brus: een zus (of broer) van iemand die extra zorg nodig heeft. Thuis gaat alle aandacht naar Luuk. Als Fien naar de brugklas gaat, besluit ze niemand over haar broer te vertellen. ‘Dat snap ik wel’, zegt Sharai. ‘Ik had maar tien dagen zogenaamd een broer met een beperking. Fien heeft dat al dertien jaar! Ze kunnen samen veel lol trappen, maar ze schaamt zich ook voor hem.’

Scheetkussen

Door haar leugen maakt Fien het zich behoorlijk lastig. Haar geheim dreigt voortdurend uit te komen. Dat zorgt voor veel komische momenten. ‘Nick (de acteur die Luuk speelt, red.) is niet echt verstandelijk beperkt, maar hij speelt het zo goed. Ik moest vaak erg om hem lachen. In een scène blaast hij de hele tijd met een scheetkussen in mijn gezicht. Fien is dan heel geïrriteerd, maar als je goed kijkt, zie je dat ik mijn lach niet goed kon inhouden.’ Sharai hoopt dat er door de serie meer waardering komt voor brussen. ‘Zij hebben het echt niet makkelijk. Ik vond het bijzonder om Fien te spelen.’

Mijn kleine grote broer (HH) is vanaf 27 september elke schooldag om 18.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp. De afleveringen zijn ook online te bekijken. 

Anderen lazen ook: Vlogmania: lachen om vloggers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook