Op je fiets springen? Eerst je telefoon uitzetten! Dat is het idee achter het 'slimme slot' dat telecombedrijf KPN heeft ontwikkeld samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Een speciale app zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen niet meer kunt appen.

Fiets van het slot? Eerst je telefoon uit!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Op je telefoon kijken en fietsen tegelijkertijd, dat is heel gevaarlijk. Maar hoe zorg je dat niemand het meer doet? Heel simpel: door een slot te maken dat alleen open gaat als je je telefoon uit doet!

De 'SafeLock' wordt-ie genoemd: het speciale slot dat telefoonbedrijf KPN heeft bedacht. Het fietsslot gaat niet open met een sleutel, maar met een app op je telefoon.

Niet afgeleid

Door over je scherm te vegen kun je je slot openen. Maar: dan kun je niet meer bellen, appen of andere dingen doen met je telefoon! Zo word je onderweg niet afgeleid. Het noodnummer 112 is nog altijd wel te bellen.

Safe Lock van KPN: niet meer appen op de fiets

Ongelukken

Elk jaar gebeuren er veel ongelukken in het verkeer doordat fietsers op hun telefoon letten - en niet op de weg. Vooral kinderen en jongeren doen dit vaak, blijkt uit onderzoek. Het slot is dan ook speciaal voor hun bedoeld.

Prijskaartje

Deze zomer mogen kinderen het slimme slot uitproberen. Aan het einde van het jaar moet-ie te koop zijn. Daar hangt wel een flink prijskaartje aan: het slot en de app zouden zo'n honderd euro gaan kosten. Maar hé, dan fiets je wel voortaan veilig naar huis!

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het slim bedacht maar wat goedkoper zou beter zijn Juichen

Ik vind dat dat niet hoeft. Want als je op je telefoon kijkt kan het ook zijn als je de tijd wilt weten. Of ze moeten een regel maken " tijdens het fietsen geen telefoon vast " want als je geen zin hebt om een fiets met zo'n te kopen dan heb je ook weinig aan. En aks je bij de app wifi of uets moet gebruiken lukt het ook niet.

Cool slot wil ik ook graag uitproberen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps