PlasticRoad

Fietsen over duizend kilo plastic

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Wat doen we met al dat plastic afval? Dat is een vraag waar wetenschappers steeds vaker het antwoord op zoeken. Simon Jorritsma en Anne Koudstaal dachten wel een oplossing te weten: een plastic fietspad. 

Het nieuwe fietspad in Zwolle is dinsdag geopend. Het is dertig meter lang en het is gemaakt van duizend kilo plastic. Dat is ongeveer net zoveel als 218.000 plastic bierbekers. Maar als het aan de bedenkers ligt, komen er in de toekomst veel meer meters van dit soort fietspaden in Nederland.

Voordelen

Behalve dat met het fietspad een hoop afval wordt opgeruimd, zitten er nog meer voordelen aan de 'PlasticRoad'. Zo zeggen de bedenkers dat het maken van het fietspad minder lang duurt. Ook zou het makkelijker te repareren zijn als het kapot gaat.

Trots

Koudstaal is maar wat blij dat zijn idee er eindelijk ligt. 'Het voelt fantastisch om hier nu te staan en over je eigen weg te kunnen lopen', vertelt hij aan De Stentor. 'De opening heeft alle verwachtingen overtroffen. Als je dan een trotse gemeente en provincie ziet, doet dat heel goed.'

 


Anderen lazen ook: Fietsen met je hond? Nu even niet!.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

plompie pampie pampie pampie klompie strompie jompie

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps