Knor

Film Knor is Nederlandse inzending voor de Oscars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Heb jij de stopmotionfilm Knor al gezien? De populaire Nederlandse film wordt ingezonden om kans te maken op een grote filmprijs.

De film wordt namens Nederland ingezonden om kans te maken op de Oscar voor beste lange animatiefilm. De Oscars zijn grote filmprijzen in de Verenigde Staten. Knor is nu ingestuurd maar het is nog niet zeker of de film echt kans maakt op de prijs. In januari wordt bekend gemaakt welke vijf animatiefilms van over de hele wereld genomineerd worden voor de prijs. In maart worden de Oscars echt uitgereikt. 

Stopmotion

Het is voor het eerst dat een Nederlandse stopmotionfilm wordt ingezonden. Zo'n film wordt gemaakt met heel veel foto's. De poppen in de film zijn dus beeld voor beeld gefilmd. Al die beelden worden achter elkaar gezet, waardoor het lijkt of de poppetjes echt bewegen.

Nederlandse filmprijzen

Een Oscar is niet de enige prijs waar Knor kans op maakt. Deze week worden de Gouden Kalveren uitgereikt. Dat zijn de Nederlandse filmprijzen. Daar maakt Knor kans op vijf prijzen onder andere voor beste film en beste regie.

Anderen lazen ook: Filmrecensie: Knor

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook