Foto: Walt Disney Company

Film Lightyear verboden in 14 landen door zoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De nieuwe animatiefilm Lightyear is hier vanaf deze week in de bioscoop te bekijken. Maar in veertien landen draait de film helemaal niet, hij is daar verboden.

Lightyear wordt daar niet vertoond omdat twee vrouwen elkaar een kus geven in de film. Dat is in verschillende landen verboden. Onder andere in Saoedi-Arabië, Egypte en Indonesië is de film niet te zien. Waarschijnlijk wordt de film ook in China verboden.

Zoen

De film gaat over speelgoed-astronaut Buzz Lightyear. Hij is een van de hoofdpersonen in de Toy Story-films. Een vriendin van Lightyear heeft in de film een relatie met een vrouw. Zij zoenen elkaar ook.

Niet aanpassen

Aan de makers is gevraagd of ze de film speciaal willen aanpassen voor deze landen. Maar Pixar, de maker van de film, wil dat niet. Ze vinden de relatie tussen twee vrouwen belangrijk om te laten zien. 'We gaan niets uit de film halen', zegt de producent.

Anderen lazen ook: Encanto wint prijs en Lowri (12) mocht bij uitreiking zijn

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook