Beeld Filmpdepot

Filmhonden bijten Donald Trump in Corgi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hondenliefhebbers opgelet. In Corgi draait alles om vorstelijke honden die zich soms niet zo koninklijk gedragen. Grappig zijn ze gelukkig wel.

Op haar verjaardag krijgt koningin Elizabeth een mooi cadeau van haar man Philip: een puppy. Ze noemt hem Rex en hij krijgt een mooi mandje bij de andere drie corgi’s (een hondenras). Drukke, knuffelige Rex wordt al snel haar lieveling en dat vinden niet alle andere honden leuk.

De jaloerse Charlie jaagt hem zelfs het paleis uit en Rex komt terecht in een asiel. Hier gelooft niemand dat Rex een koninklijk hondje is en moet hij zich zien te redden tussen nieuwe vrienden en vijanden.

Mengelmoes

Corgi is een beetje een gekke film. Het is een animatiefilm, vol pratende dieren en andere fantasiedingen. Maar er komen ook allemaal personages voorbij die écht bestaan. Zelfs Donald Trump, de president van Amerika, komt langs, samen met zijn vrouw Melania (in een strak roze pak).

beeld filmdepot

Die mengelmoes van fantasie en echte karakters is best heel grappig. Trump wil tijdens een staatsbezoek bijvoorbeeld óveral een selfie maken, tot de koningin het spuugzat is. En als één van de corgi’s daarna de president in zijn kruis bijt, komt er bijna ruzie tussen de twee staatshoofden. Dat soort kleine grapjes maken Corgi erg de moeite waard. Zeker als je zelf van honden houdt.


In het echt


Grappig om te weten is dat de échte koningin Elizabeth ook altijd een groot hondenliefhebber is geweest. Zij heeft samen met haar man Philip ook altijd corgi’s gehad. Ze had er in totaal zelfs meer dan dertig. Onder andere Monty, Emma, Linnet, Willow, Holly, Spick en Span. Haar laatste Corgi, Willow, stierf in april vorig jaar. De koningin wilde daarna geen nieuwe meer. Ze is al 92 en ze is bang dat ze niet lang genoeg meer zal leven om de diertjes oud te zien worden. Haar twee laatste Dorgi’s, een kruising tussen een corgi en een teckel, leven nog wel. Zij heten Vulcan en Candy.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

Anderen lazen ook: Trump op bezoek bij Trump.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps