Pexels

Filmpje: 45 ontsnapte paarden galopperen door Weesp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Winkelende mensen in Weesp keken gisterenmiddag raar op. Over straat galoppeerden 45 paarden! De dieren waren ontsnapt uit een manage in de buurt.

'Normaal hebben we een waterdicht systeem, maar deze keer ging het mis. Het hek van de wei naar de stal ging al open, terwijl niemand de paarden daar stond op te wachten', zegt manegehouder Mischa Bleijenberg tegen NH Nieuws. De paarden maakten hier gebruik van en besloten een ommetje te rennen door Weesp.

Vijf minuten

Na een rondje van vijf minuten waren de paarden alweer uitgekeken op hun vrijheid. In galop rende het groepje terug naar de manege. Hierdoor hoefde niemand de dieren te vangen. Managehouder Blijenberg is blij dat de dieren niets kapot hebben gemaakt. 'We hebben daarna de stront opgeruimd, dat was wel een puinhoop. Maar voor de rest helemaal niks.'

In dit filmpje zie je hoe de paarden door Weesp rennen:

Anderen lazen ook: Paardenscheerders maken kunstwerken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.