Ballerina in de sneeuw

Filmpje: ballerina danst in de sneeuw uit protest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De Russische ballerina Ilmira Bagautdinova danste laatst Het Zwanenmeer op een écht zwanenmeer, bij -15 graden! Met haar spitzen in de sneeuw protesteert ze tegen de bouw van een haven.

De Russische Ilmira Bagautdinova is ballerina bij het Mariinsky Theater in de Russische stad Sint-Petersburg. Zo’n honderd kilometer verderop ligt Bukhta Batareynaya, een baai waar veel zeldzame dieren wonen. Nu liggen er plannen om in dit natuurgebied een haven te bouwen.

Petitie tegen de haven

Veel mensen zien de komst van een haven op deze plek niet zitten. Ze maken zich zorgen over de gevolgen voor het milieu en zijn bang dat het water vervuild raakt. Ze startten een petitie om de bouw tegen te houden.

Balletprotest op het ijs

Bagautdinova bedacht haar eigen manier van protesteren. Bij -15 graden stapte ze in ballerinakostuum het ijs op en danste in de sneeuw een stukje van Het Zwanenmeer, om zo de echte zwanen te redden. Video’s van haar actie gingen de hele wereld over.

Anderen lazen ook: Lilyana (9) danst tienduizend stappen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook