screenshot Politie Amsterdam

Filmpje: duikteam vist oude ferrari uit het IJ

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Meestal worden uit het IJ vooral oude fietsen vol roest gevist, maar dit keer kwam er iets heel bijzonders naar boven. De politie in Amsterdam heeft donderdag een oude Ferrari uit het water getakeld. 

De vondst werd vorige maand gedaan door een duikteam van de brandweer. Deze schakelde meteen de politie in. Dankzij de nummerplaat konden deze achterhalen dat de Ferrari uit het jaar 1987 kwam. De auto werd 26 jaar geleden als vermist opgegeven door de eigenaar.

Het IJ

Het IJ is een diepe rivier die door de stad Amsterdam stroomt. Het was geen makkie om de Ferrari hieruit te halen. De auto zou diep in de klei hebben gezeten. Na flink wat moeite kreeg het duikteam het toch voor elkaar.

Misdrijf

Zo'n peperdure auto in een rivier is een merkwaardige vondst. De politie gaat daarom bekijken of de gezonken Ferrari misschien te maken heeft met een misdrijf. 'Dat het om een Ferrari gaat die in het IJ ligt, dat is natuurlijk wel opmerkelijk. Het is onze plicht als politie om uit te zoeken wat daar gebeurd is', vertelde de politie na de duikactie.

Op deze video zie je hoe het duikteam te werk ging:

Anderen lazen ook: Duiken door plastic soup?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook