Facebook Guardia Costiera

Filmpje: Enorme potvis verstrikt in visnet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Stress bij de Italiaanse kustwacht. In de buurt van het eiland Sicilië heeft een joekel van een potvis zich flink in de nesten gewerkt. Of eigenlijk meer 'in de netten' want het tien meter lange dier zit verstrengeld in een visnet.

De kustwacht probeert met man en macht om het dier los te krijgen. Maar dat is geen makkelijke klus. De enorme potvis is nerveus en beweegt daardoor flink. De duikers krijgen daardoor steeds maar kleine stukjes visnet van het dier af.

Illegaal

Het is verboden op om potvissen te jagen in de Atlantische Oceaan. Toch gebeurt het nog weleens. Drie weken geleden konden duikers op het nippertje een andere potvis uit een net redden. De Italiaanse kustwacht belooft nu harder te gaan optreden tegen de illegale vissers die de netten uitgooien.

Meesters in duiken

Potvissen zijn de grootste tandwalvissen ter wereld. De zoogdieren zijn meesters in duiken: ze kunnen tot een recorddiepte van 2800 meter naar beneden zwemmen. Eenmaal onder water kunnen ze twee uur blijven zwemmen zonder boven water adem te komen halen!

Op deze video zie je de reddingsactie:

Anderen lazen ook: Potvis-braaksel is een zeer kostbare schat

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het is heel erg maar gelukkige was het niet expres

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.