Foto Dierenpark Amersfoort

Filmpje: jonge flamingo huppelt vrolijk rond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In DierenPark Amersfoort stapt een pasgeboren flamingokuiken vrolijk rond. Het gaat duidelijk goed met het kleintje. Dat was nog even spannend, want het steltlopertje is laat in het jaar geboren.  

De kleine flamingo is twee weken geleden uit het ei gekropen. Een zeldzaam herfstkuikentje dus. Gelukkig hebben we een warme herfst dit jaar. Zo warm dat het jong deze week zelfs naar buiten mocht. Daar zette het zijn eerste stapjes gezellig tussen de beschermende lange benen van de volwassen flamingo's. Daar zijn er in de dierentuin een stuk of zestig van. Zestig flamingo's, dat maakt 120 benen. Foto Dierenpark Amersfoort'Het gaat goed met hem', zegt dierverzorger Sander Drost in een filmpje van de dierentuin. 'Met snelle huppelpasjes beweegt het pluizige vogeltje zich door het verblijf. Het heeft zelfs al een duik genomen in het water.' De verzorger heeft ook gezien hoe het kuiken al probeert om net als de grote dieren op één poot te blijven staan. 'Maar dat is nog even oefenen.'  

Anderen lazen ook: Filmpje: bijzonder beestengezin in dierentuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps