ANP

Filmpje: schip zinkt expres naar zeebodem

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Help! Een zinkend schip! Bij het eiland Cyprus is zaterdagochtend expres een schip gezonken. Het 60 meter lange gevaarte moet op de zeebodem zorgen voor nieuw rif.

Het is de bedoeling dat het schip gaat helpen om het onderwaterleven beter te maken. Er kan bijvoorbeeld nieuw koraal groeien op het schip. En vissen kunnen de boot gebruiken om in te schuilen. Ook toeristen mogen een kijkje nemen tijdens duiktochtjes naar het scheepswrak. 

Klimaatverandering

De bedenkers hopen dat het schip gaat helpen in de strijd tegen klimaatverandering. Het gaat namelijk niet goed met het koraalrif in de wereld. Door de opwarming van de aarde warmt ook de temperatuur van het zeewater steeds meer op. En hierdoor verbleekt het rif of sterft het zelfs af. Nieuwe uitvindingen zoals het gezonken schip zorgen ervoor dat er weer nieuw gezond koraal gaat groeien.

Vrachtschip

De grote boot genaamd de Elpida werd vroeger gebruikt als vrachtschip. Inmiddels was hij oud en versleten en zou hij eigenlijk gesloopt worden. Maar toen bleek hij perfect voor het nieuwe rif-project. Inmiddels ligt de Elpida dus niet op de schroothoop, maar op 30 meter diepte op de zeebodem.

Hier zie je hoe de boot tot zinken werd gebracht:

Anderen lazen ook: Koraalbedekking Great Barrier Reef sterk afgenomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wouw expres gezonken schip kon ook opgepimt worde maar het is goed bedoeld

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.