Finn en Bo
Bijzondere vakanties

Finn (10) en Bo (9) gaan slapen in de jungle

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Vakantie vieren kan op héél veel manieren. In deze rubriek spreken we kinderen die het nét even anders doen. Deze week: Finn (10) en Bo (9) gaan de jungle van Costa Rica in. 

‘We gaan samen met onze ouders naar Costa Rica’, vertelt Finn. ‘Daar gaan we slapen in kleine hutjes.’ Dat doen ze vooral in het regenwoud. ‘Daar regent het nu heel veel, omdat het regenseizoen is’, vertelt Bo. Met de auto rijden ze tweeënhalve week door het hele land. ‘Die lange autoritten worden misschien wel irritant’, denkt Bo. Maar onderweg en in het regenwoud is er waarschijnlijk wel een hoop te zien. ‘Ik hoop dat we dieren zoals slangen, luiaards en krokodillen zien. Maar hopelijk geen giftige dieren, daar ben ik wel heel bang voor’, zegt Finn.

Natuurglijbaan

Tijdens de vakantie is Finn ook nog eens jarig. ‘Ik word dan elf. Op mijn verjaardag wil ik graag naar een grote natuurglijbaan van wel 400 meter. Die is gemaakt van steen en je kan er met een band vanaf glijden’, vertelt Finn. De familie heeft nog meer plannen. ‘We gaan misschien naar een slapende vulkaan, dat vind ik wel een spannend idee’, zegt Bo. Finn vult enthousiast aan: ‘En we gaan raften in een bootje, die gaat zelfs op watervallen!’

Paklijst

-Muggenspray
-Regenjas, ideaal voor het regenseizoen
-Zonnebrand
-Zwemkleding
-Voetbal
-E-reader
-Spelletjes Beverbende en Qwixx

Anderen lazen ook: Sjors (9): 'wildkamperen lijkt me een avontuur'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook