Finn en Murat

Finn en Murat doen ruimte-onderzoek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Draait ruimtestation ISS met de aarde mee of juist niet? Op die vraag proberen Finn en Murat (allebei 10) antwoord te krijgen.

De jongens uit groep 7 van basisschool De Reiger in Lisserbroek werken al maanden aan een wetenschappelijk experiment. Samen met meester Arne, begonnen ze met het bedenken van een vraag. ‘Wij willen weten of ruimtestation ISS met de aarde meedraait of niet', zegt Murat.

Ronde na ronde

De vraag van Finn en Murat werd geselecteerd en dus moesten de jongens een manier verzinnen om hun vraag te beantwoorden. Finn: 'Dat was best moeilijk. We moesten een code maken waarmee de computer aan boord van het ruimtestation kan rekenen.' Ook dit keer kwam het team een ronde verder bij de wedstrijd van Europese ruimtevaartorganisatie ESA voor kinderen tot negentien jaar.

Wat komt eruit?

Het experiment van de jongens is als enige inzending uit Nederland uitgekozen. Dat betekent dat ESA het experiment echt gaat uitvoeren. ‘We wachten nu op de resultaten vanuit ruimtestation ISS’, vertelt Murat. 'We verwachten dat het ruimtestation meedraait met de aarde. Zo niet, dan zijn we best verbaasd.' Finn: ‘Het leukste aan dit project? Dat we zo ver zijn gekomen. We zijn sowieso al de beste van Nederland!’

Anderen lazen ook: Super veel sterren in beeld dankzij supersatelliet of Er komt internet op de maan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zo ontzettend trots op onze mannen!!

Wat ontzettend goed dat jullie zover gekomen zijn! En wat een leuke onderzoeksvraag hebben jullie bedacht.

Volgend schooljaar organiseert ESA trouwens weer deze challenge. In Nederland ondersteunt ESERO de deelnemende teams. Neem een kijkje op www.ruimtevaartindeklas.nl/astropi voor meer informatie en extra lesmateriaal.

We verwachten de challenge van volgend schooljaar in juni aan te kondigen. Hou de site hiervoor in de gaten.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.