Sanna Martin. AP Photo/Boris Grdanoski

Finse premier onder vuur door feestfilmpje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Dansen, zingen en gek doen met vrienden: wie is er niet dol op? De 36-jarige premier van Finland in elk geval wel. Maar nu er een feestfilmpje van haar online is opgedoken, ligt ze onder vuur.

In het filmpje is de Finse premier, Sanna Marin, te zien terwijl ze uitbundig danst, haar vrienden omhelst en helemaal losgaat op harde muziek. De video, waar ook andere beroemde Finners op te zien zijn, brengt heel wat teweeg in Finland. Sommige mensen vinden dat het niet gepast is voor een premier om zich zo te gedragen. Ook beweren sommige Finse media dat iemand op de achtergrond van het filmpje het over drugs heeft.

'Behoorlijk wild gefeest, ja'

Marin baalt als een stekker dat de beelden nu over de hele wereld te bekijken zijn. 'Deze video's zijn privé, dus ik ben teleurgesteld dat het openbaar is geworden. Ik heb de avond met vrienden doorgebracht. Gefeest, behoorlijk wild, ja. Gedanst en gezongen', zegt ze tegen de Finse omroep YLE. Maar dat er drugs in het spel zouden zijn geweest, ontkent ze. 'Ik heb zelf geen drugs gebruikt, of iets anders dan alcohol.  Zelfs als anderen dat hebben gedaan, dan zou ik dat zelf niet weten', klinkt het.

Al eerder gedoe

Sanna Marin begon in 2019 met haar werk als jongste premier ter wereld. Het is niet de eerste keer dat Marin gedoe heeft over haar feestgedrag. Eind vorig jaar maakte ze haar excuses. Ze was toen naar een feest gegaan terwijl een collega met wie ze contact had gehad, corona had. 

Wat vind jij: mag een premier losgaan in haar vrije tijd?

Anderen lazen ook: Komen er strengere wapenregels in Amerika?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook