Waterval

Flessenpost redt gezin bij waterval

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Tijdens een kampeertocht langs een rivier in de Amerikaanse staat Californië, konden een vader, zijn vriendin en zijn 13-jarige zoon plotseling niet verder. Een enorme waterval versperde de weg. Dankzij flessenpost werden ze gered.

Volgens Amerikaanse media had de mobiele telefoon van de wandelaars zo ver van de bewoonde wereld geen bereik. Teruggaan kon ook niet. Het zou bovendien nog dagen kunnen duren voordat iemand hun vermissing zou doorgeven.

Flessenpost: Help!

Toen bedacht de vader dat hij een briefje in zijn waterfles kon stoppen. Op het papiertje schreef hij: 'We zitten vast bij de waterval. Stuur alsjeblieft hulp.' Hij kraste ook 'Help' op de zijkanten van de groene plastic fles en gooide deze met de waterval mee naar beneden in de rivier.

Helikopter

Op de oever van de rivier maakten de drie met stenen een SOS-bericht. Daarna kropen ze in hun slaapzakken om wat te slapen.

Midden in de nacht werden ze wakker door het geluid van een reddingshelikopter. Hun flessenpost was gevonden door twee wandelaars. Ze hadden het briefje gelezen en alarm geslagen! Briefje

Zo zag de waterfles eruit:

Anderen lazen ook: Reddingsactie loopt anders dan verwacht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ga mijn nieuws kring hier over doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.