Foto: Eilidh Stimpson

Flessenpost uit 1887 gevonden in vloer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Flessenpost vind je meestal aan het strand, toch? In de Schotse stad Edinburgh vond een loodgieter er eentje onder een vloer.

Een loodgieter vond de fles onder een houten vloer. In een oude whiskyfles zat een briefje verstopt. De eigenaresse van het huis wilde wachten met het openmaken tot haar kinderen (8 en 10 jaar) thuis kwamen, schrijft de BBC.

Toen haar kinderen uit school kwamen vertelde ze hen dat ze spannend nieuws had. 'Ze vroegen eerst of ze hotdogs zouden krijgen. Ze waren erg benieuwd toen ze hoorden dat er flessenpost was gevonden en dachten dat er misschien wel een schat in kon zitten', vertelde de vrouw.

Boodschap

Het lukte niet om het briefje er zo uit te krijgen en dus sloegen ze de fles kapot. Op het briefje staat: 'James Ritchie en John Grieve hebben deze vloer gelegd, maar ze dronken de whisky niet. 6 oktober 1887.' De fles is dus waarschijnlijk verstopt door de twee mannen die de vloer ooit hebben gelegd.

Nieuw briefje

Het gezin gaat het briefje en de scherven van de fles goed bewaren. En zijn van plan om zelf ook een fles met een brief te verstoppen. Die kan dan misschien ook over meer dan honderd jaar weer worden gevonden.

Anderen lazen ook: Bijzondere vondsten door de droogte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook