Foto ANP

Flinke aardbeving in Groningen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Veel inwoners van de provincie Groningen lagen vanochtend te schudden in hun bed. Een grote aardbeving ontstond rond 5.45 uur vanmorgen in het dorp Westerwijtwerd. Ook in andere dorpen in de buurt en in de stad Groningen werd de beving gevoeld.

De beving van vanochtend is de twee na heftigste aardbeving ooit in Groningen. Het is nog onduidelijk hoeveel schade er is. In het dorp Westerwijtwerd hebben veel mensen de Groningse vlag halfstok gehangen.

Op social media lieten veel mensen in de provincie Groningen weten opgeschrikt te zijn door de beving. ‘Hele bed trilde, iedereen wakker’, meldde iemand. Een ander zei: ‘Hele huis schudt en kraakt...’.

Gas

In Groningen zijn vaker aardbevingen. Dat komt omdat er jarenlang naar gas is geboord in het gebied. Daardoor is de grond gaan zakken en kan de bodem gaan trillen.

Inmiddels zijn er afspraken gemaakt om komende jaren flink minder naar gas te boren, maar de bevingen zijn dus nog niet voorbij.

Anderen lazen ook: Andere regels om aardbeving te voorkomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps