Unsplash

Florida jaagt zwervers weg met kinderliedjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Kinderliedjes leuk om te horen? In de Amerikaanse staat Florida hopen ze met de muziek juist daklozen af te schrikken. De inwoners zijn de zwervers meer dan zat.

Zwervers die rondhangen op bankjes of in parken: geen prettig gezicht vinden veel Amerikanen. Om de overlast te stoppen wordt daarom op sommige plekken voortaan 's nachts kindermuziek opgezet. In de stad West Palm Beach draait het liedje Baby Shark om de daklozen weg te jagen. Ze hopen dat de zwervers dit een irritant geluid vinden en weggaan.

Betere opvang

Niet iedereen is blij met de kinderliedjes. Een stichting voor daklozen vindt de actie belachelijk. Ze zouden liever zien dat de regering zich inzet voor betere opvang. Dan hoeven de zwervers niet meer op straat rond te hangen.

Klassieke muziek

Het is niet de eerste keer dat West Palm Beach muziek gebruikt als afschrikmiddel. In 2001 werd er geprobeerd om hangjongeren weg te jagen met klassieke muziekstukken van Mozart. Helaas hielp dit niet... de geluidsspeakers werden vernield door de jongeren.

Denk jij dat het liedje Baby Shark zwervers afschrikt? Luister het hier!

Anderen lazen ook: Kaviaar voor zwervers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook