Verstappen op de baan in Zandvoort

Formule 1 komt zeker naar Zandvoort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Wil je Max Verstappen live zien racen tijdens een Grand Prix? Daarvoor hoef je vanaf volgend jaar niet meer naar het buitenland. De komende drie jaar zoeven de auto's namelijk over de racebaan in Zandvoort!

De Grand Prix van Zandvoort wordt volgend jaar waarschijnlijk in het voorjaar in Zandvoort gehouden, onder de naam Heineken Dutch Grand Prix. Dat maakte het Formula One Management (FOM) vandaag bekend.

Opknapbeurt

Tot die tijd moet de organisatie nog even hard aan de slag. Het circuit ligt er al, maar dat kan wel een flinke opknapbeurt gebruiken. Er moeten bijvoorbeeld een paar bochten worden verbreed, zodat de coureurs er makkelijker of sneller door kunnen racen en de pitstraat wordt langer. Verder wordt het treinspoor richting Zandvoort aangepast en moet er een duidelijk verkeersplan komen om lange files te voorkomen. Om alle kosten te kunnen betalen, zijn meerdere sponsoren gevonden. 

'Oranje zee'

De organisatie verwacht dat er zo'n 200.000 bezoekers op de race afkomen. Volgens de Amerikaanse Formule-1 baas Chase Carey waren die fans één van de redenen om Nederland uit te kiezen als nieuwe locatie. 'Ik zie vaak een "zee van oranje" op de circuits voor Max Verstappen. Dat is prachtig om te zien en ook uniek.' Ook Verstappen zelf is blij, maar volgens hem is dit niet de makkelijkste baan. 'Het circuit is best wel een uitdaging. Je hebt enkele snelle, hellende bochten en sommige plekken zijn best krap', vertelt hij aan RTL Nieuws.

Lang geleden

Dit is niet de eerste keer dat er een Grand Prix in Nederland wordt gehouden. Vroeger deed Nederland ook mee, maar de laatste race was al in 1985. Toen was Max Verstappen nog niet eens geboren!

Hieronder zie je het circuit van Zandvoort. In de krant (verschijningsdatum 16 mei l2019) ees je er meer over.
Foto: ANPHet circuit in Zandvoort. Foto: ANP

Anderen lazen ook: Formule 1 in Nederland bijna zeker.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook