max verstappen racen formule 1 red bull

Formule 1 in Nederland bijna zeker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Max Verstappen die in zijn eigen land strijdt tegen de grootste racers. Het is een droom van veel Nederlandse Formule 1-liefhebbers. Ook de gemeente Zandvoort vindt het een goed idee. Als het aan die gemeente ligt, gaat het echt gebeuren.

Er wordt al jaren over gesproken: een Formule 1-circuit in Nederland. Gisteren is de gemeenteraad van Zandvoort het eens geworden over een plan voor het racecircuit in ons land. Er wordt in totaal vier miljoen euro geïnvesteerd in de racebaan. Het lijkt daardoor dus echt te gaan gebeuren. Er hoeft nu namelijk nog maar één partij akkoord te gaan: de Formule 1 zelf.

Nieuwe weg

Om het allemaal voor elkaar te krijgen, wil de gemeente een nieuwe weg aanleggen. Die zou twee miljoen euro moeten kosten. Daardoor kunnen mensen makkelijker bij het circuit in Zandvoort komen en is er minder kans op files. Ook moet het geld ervoor zorgen dat de racewedstrijd milieuvriendelijker wordt.

Als het aan de gemeente ligt, rijdt Max Verstappen dus vanaf volgend jaar ook in Nederland een wedstrijd van de Formule 1. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een wedstrijd in ons land plaatsvindt. Het circuit van Zandvoort werd tussen 1952 en 1985 ook al gebruikt. Nog nooit won een Nederlander een Formule 1-wedstrijd in eigen land. Laten we Max volgend jaar dus maar extra hard naar die overwinning juichen!

Anderen lazen ook: Komt er een Formule 1-race in Nederland?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het nieuws over nepnieuws diploma geen internet is fake. Het is bijna 1 april...... Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps