zandvoort strand

Formule 1-teams mogen toch via strand naar circuit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Drie Formule 1-teams verblijven tijdens de Grand Prix in een hotel in Noordwijk. Om zonder gedoe bij het circuit in Zandvoort te komen werd gevraagd of ze over het strand - door natuurgebied Noordvoort - mochten reizen. Dinsdagavond werd hierover gestemd: een meerderheid vindt het geen probleem dat over het strand naar het circuit wordt gereden.

De Grand Prix van Nederland 2020 wordt gereden op het circuit in Zandvoort. Om precies te zijn: op 3 mei 2020. Maar om daar te komen is nog een flinke klus voor de drie coureurs en hun auto's. Daarom vroegen ze of ze via het strand naar het racecircuit mogen rijden. Dat scheelt een hoop tijd en gedoe.

Natuurliefhebbers en -verenigingen waren het er niet mee eens. Ze zijn bezorgd: het strand is volgens hen een belangrijke rustplaats voor vogels en zeehonden. En die mag niet verstoord worden door een paar race-auto's.

Ervaren chauffeurs

De gemeenteraad in Zandvoort denkt dat de overlast wel mee zal vallen en geeft toestemming om via het strand naar het racecircuit te rijden. Wel zijn er een paar regels: er mogen alleen hybride en elektrische auto’s over het strand rijden. En als het even kan, dan wordt dat gedaan door ervaren chauffeurs. De coureurs zelf reizen per helikopter naar het parcours.

Het wordt nog wel even spannend, op 1 en 2 mei is het laagwater, maar op 3 mei niet. Nu maar hopen dat de chauffeurs weten hoe ze met hoogwater over het strand moeten rijden.

Anderen lazen ook: Formule 1 komt zeker naar Zandvoort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps