Fortnite

Fortnite haalt politieauto’s uit spel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Epic Games, de maker van Fortnite, heeft politieauto’s uit het populaire spel gehaald. De makers denken namelijk dat de auto’s vervelend zijn voor veel van de spelers van de game.

Dat heeft alles te maken met de dood van George Floyd, de donkere man die vorige maand werd vermoord door een politieagent. Sindsdien zijn er grote demonstraties tegen politiegeweld en racisme in Amerika.

Veel speelgoedfabrikanten lieten al weten achter de ‘Black Lives Matter’-beweging te staan. LEGO stopte bijvoorbeeld met reclame maken voor haar politiesets en in FIFA kregen alle spelers een gratis ‘Say No To Racism’-shirt (‘zeg nee tegen racisme’). En nu komen ook de makers van Fortnite in actie.

Ze hebben niet officieel gezegd waarom ze de auto's hebben verwijderd, maar het zou te maken hebben met de gevoeligheid rondom het politiegeweld. Alle gamers zouden het spel zonder zorgen moeten kunnen spelen. Daarom dus geen politieauto’s meer.

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen van Fortnite, Fortnite Chapter 2, begon vorige week. Daarin is de wereld van Fortnite overstroomd. Het water zakt de komende tijd wel, waardoor er steeds meer locaties tevoorschijn komen. Maar politieauto’s gaan we dus niet meer zien. 

Anderen lazen ook: Fortnite lanceert seizoen 3: dit moet je weten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

omfgggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

wat bedoel je met omg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.