Vallende ster boven Someren

Foto’s: Heel veel vallende sterren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wie vannacht omhoog keek, had grote kans om een vallende ster te zien. Door een wolk vol stofdeeltjes van een komeet waren er veel lichtstrepen aan de hemel. Dat leverde mooie plaatjes op!

We noemen die lichtstrepen in de nacht vallende sterren. Maar eigenlijk zijn het meteoren: stukjes ruimterommel die verbranden als ze in onze dampkring terecht komen. Dan lichten ze op en dat zie je als een felle streep aan de hemel. Vannacht waren daar heel veel van. Soms wel zeventig per uur!

Vannacht nog een kans

Ook de komende nachten zijn de ‘vallende sterren’ van de Perseïdenzwerm nog te zien. Dus ook vannacht kun je nog even omhoog kijken. Hier vind je tips om een vallende ster te spotten.

En zo zag het er vannacht uit:

De sterrenhemel boven het Drentse RuinenDe sterrenhemel boven een molen in het Drentse Ruinen (Foto ANP / Hollandse Hoogte / Vincent Jannink)

Vallende sterren boven het Brabantse MierloVallende ster boven het Brabantse Mierlo (Foto ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar)

Vallende ster boven SomerenEen meteoor boven het Brabantse Someren (Foto ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar)

Anderen lazen ook: 5 tips om vallende sterren te spotten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook