ANP

Foto’s: hoogwaterstand zorgt voor gekke kiekjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het water in de rivieren staat hoog, héél hoog. Op sommige plekken in Nederland, België en Frankrijk staat het zelfs zo hoog dat het zorgt voor overstromingen. En dat levert gekke kiekjes op.

Het water in de rivieren staat zo hoog door regenval en smeltwater. Dat is water dat ontstaat door smeltende sneeuw in de bergen, bijvoorbeeld in de Ardennen. Dit water komt terecht in de rivieren, waardoor deze soms buiten hun oevers stijgen. Hierdoor overstromen weilanden, natuurgebied en zelfs stukken van steden.

Parijs

In Parijs is de Seine buiten haar oevers getreden. De rivier is in totaal maar liefst vier meter (!) gestegen. Hierdoor zijn een paar wandelpaden in de stad overstroomt.

(tekst gaat verder onder de foto's)

ANP

ANP

België

In de Belgische stad Luik staat het water bij sommige mensen tot aan de voordeur. Enkele huizen liepen zelfs onder water door de hoge waterstand van de Maas. Oeps!

ANP

ANP

Nederland

Ook de Maas in Nederland blijft stijgen door het smeltwater. Aankomende zondag wordt de hoogste stand bereikt, daarna daalt de rivier weer. Tot die tijd blijven verschillende natuurgebieden gesloten.

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Waarom ruikt regen zo lekker?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook