ANP

Foto’s: panda Fan Xing voor het eerst naar buiten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het heeft even geduurd, maar daar is-ie dan eindelijk! Bezoekers van Ouwehands Dierenpark konden gisteren voor het eerst een glimp van Fan Xing opvangen. 

De kleine babypanda lag de afgelopen maanden verscholen in zijn kraamhol. Donderdagochtend werd voor het eerst zijn binnen- en buitenverblijf opengedaan, waardoor Fan Xing op eigen houtje naar buiten kon. Het eerste wat hij deed? Een dutje voor de ogen van de fotografen. De rest van de dag bleef hij spelen in het binnenverblijf.

Bijzonder moment

Voor de medewerkers van Ouwehands Dierenpark was het een bijzonder moment. 'Er zijn zo weinig mensen die hem in het echt hebben gezien’, vertelt dierenverzorger José Kok aan het AD. ‘Ik kan mij voorstellen dat sommige mensen denken, ‘bestaat ie wel?’ Nu kunnen we hem eindelijk laten zien.’

Fan Xing blijft de komende drieënhalf jaar te bewonderen. Daarna gaat de babypanda terug naar China, het land waar zijn ouders Wu Wen en Xing Ya vandaan komen.

Bekijk hier de foto's van de kleine Fan Xing:

ANP

ANP

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Fan Xing voor het eerst in kleur gefotografeerd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook