ANP

Foto’s: steenbokken nemen stadje in Israël over

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Bokjes in de speeltuin, aan het zwembad en op het zebrapad. Inwoners van Mitzpe Ramon in Israël kijken er niet meer van op. Sinds de stad in lockdown ging zijn de berggeiten overal.

Normaal leven de steenbokken in de Negev-woestijn, een groot natuurgebied aan de rand van het stadje. Maar sinds kort hebben de dieren Mitzpe Ramon langzaam overgenomen. Door de coronacrisis zitten veel mensen binnen, waardoor de dieren niet meer bang zijn om in de stad te komen. En dat zorgt voor grappige taferelen!

Bedreigde diersoort

Op foto's lijkt het alsof de bokjes het goed hebben in de stad. Maar deze steenbok, ook wel de capra nubiana genoemd, wordt met uitsterven bedreigd. Er leven nog maar 5 duizend van de dieren wereldwijd. Dat komt omdat mensen hun leefomgeving langzaam innemen. Hierdoor hebben de steenbokken soms een tekort aan water en eten, waardoor ze naar de stad trekken.

Bekijk hier de foto’s van het stadje:

ANP

ANP

ANP

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Foto-verhaal: Steenbokken gered uit diepe woestijnput.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook