Foto's: Extreme hittegolf in India en Pakistan

Op sommige plekken in India en Pakistan tikte de thermometer de afgelopen dagen de vijftig graden aan. En ook de komende dagen blijft het nog flink heet door een extreme hittegolf.

Foto's: Extreme hittegolf in India en Pakistan

Hoge temperaturen zijn in deze landen niet uitzonderlijk, maar deze hitte is wel heel extreem. Sinds het jaar 1900 werd het zo vroeg in het jaar nog niet zo heet. 's Middags is het nu vaak meer dan 45 graden. Veel mensen zoeken daarom verkoeling in een zwembad.

Foto: AFP
De hittegolf heeft grote gevolgen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van stroomstoringen. En veel oogsten mislukken: boeren hebben zo'n 10 tot 35% minder opbrengst.
Foto: Eyevine
Mensen proberen zoveel mogelijk binnen te blijven. Daarom hoeven sommige kinderen de komende dagen niet naar school. Maar er is ook geld nodig en sommige mensen moeten daarom toch echt naar buiten, zoals deze man die in de bouw werkt.
Foto: EPA
Ook de natuur heeft last van de hitte. Op sommige plekken ontstonden al kleine bosbranden. Veel mensen zijn bang dat die branden steeds groter worden.
Foto: AFP
In de Kidsweek van deze week lees je een interview met Licypriya (10). Zij woont in India en vertelt hoe extreem de hitte is. Volgens haar heeft de hittegolf te maken met klimaatverandering. Daarom gaat zij regelmatig de straat op om te demonstreren. Ze hoopt dat haar overheid wat tegen de opwarming gaat doen.
Foto: Licypriya