Foto: AFP

Foto's: begrafenis koningin Elizabeth

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Het was vandaag een verdrietige dag in Groot-Brittannië. Koningin Elizabeth overleed vorige week en werd vandaag begraven.

In de kerk Westminster Abbey werd een dienst gehouden. Elizabeth trouwde ook op deze plek en werd daar in 1952 gekroond tot koningin. Op haar kist lagen symbolen van Elizabeths macht, zoals haar scepter en kroon.

Foto: AFP

Haar kinderen en kleinkinderen zijn ook aanwezig bij de dienst. Hier zie je de nieuwe koning Charles helemaal op links en zijn oudste zoon prins William in het midden.

Foto: AFP

Bij de dienst waren ook veel belangrijke buitenlandse staatshoofden aanwezig. Zoals de Amerikaanse president Biden, de Franse president Macron en de Japanse keizer Naruhito. Ook onze koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren bij de begrafenis.

Foto: AFP

Na de dienst werd de kist met een tocht door Londen naar Wellington Arch gebracht. In de stoet liepen onder andere de politie, het leger en matrozen mee. 

Foto: AFP

Aan het eind van de middag wordt Elizabeth begraven bij de St George's Chapel. Daar liggen meerdere leden van de koninklijke familie begraven. Waaronder haar vader, moeder en haar zus Margaret. Haar man Philip overleed vorig jaar. Zijn kist werd bewaard in een crypte, maar wordt nu bijgezet bij de koningin.

Foto: AFP

Anderen lazen ook: Veel gebroken harten na overlijden Britse koningin

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook