ANP

Foto's: Florida bereidt zich voor op orkaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Honderden flessen water, zakken vol brood en liters benzine: inwoners van de Amerikaanse staat Florida zijn aan het hamsteren geslagen. Er is namelijk een orkaan op komst.

Orkaan Dorian is nu nog een storm, maar kan uitgroeien tot een grote orkaan. En niet zomaar eentje: de zwaarste orkaan die Florida in vijftien jaar gezien heeft. ‘Het lijkt erop dat dit een hele, hele grote storm gaat worden’, zegt president Donald Trump. 

Noodtoestand

In de hele staat is de noodtoestand uitgeroepen: mensen moet dit weekend extra op hun hoede zijn. Door het voorspelde weer zijn vliegtuigen geannuleerd en varen cruiseschepen niet meer naar Florida. Dorian komt waarschijnlijk dit weekend aan land. In de foto's hieronder zie je hoe mensen zich voorbereiden.

Veel mensen zijn bang dat ze door de orkaan lang niet naar buiten kunnen. Daarom slaan ze alvast extra veel boodschappen in voor de komende tijd. 

ANP

Ook bij tankstations in Florida is het hartstikke druk. Mensen tanken hun eigen auto vol, maar nemen ook flessen vol benzine mee naar huis. Dan weten ze zeker dat ze de komende tijd genoeg benzine hebben. 

ANP

Dorian is een orkaan met heel harde windstoten. Om hun huis te beschermen halen mensen houten planken om tegen hun ramen te timmeren. Hierdoor hopen ze dat deze niet kapot waaien. 

ANP

Ook president Trump maakt zich zorgen over de orkaan. Hij heeft een bezoek naar Polen afgezegd zodat hij de inwoners van Florida kan helpen: 'Het is belangrijk dat ik hier ben.'
 
ANP

Anderen lazen ook: Hoe komen orkanen eigenlijk aan hun naam?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oeps wat er is dat zeg

dit is mijn faforiete stuk van de krant Juichen Duimomhoog

Rentweg OMG wat erg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.