Foto: EPA

Foto's: hitte en bosbranden in Zuid-Europa

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ga jij binnenkort op vakantie naar Zuid-Europa? Dan kun je je voorbereiden op hete dagen. In meerdere landen zorgt de hitte zelfs voor problemen, zoals bosbranden en extreme droogte.

Portugal

Foto: EPA

In het midden van Portugal is het heet. Op sommige plekken wordt het warmer dan 40 graden. Ook is het droog en waait het hard. Een ideale combinatie voor flinke bosbranden op meerdere plekken. Ruim 1300 brandweerlieden zijn bezig met blussen. In veel dorpen moesten mensen voor de veiligheid hun huis uit. Deze man nam voor de zekerheid ook zijn schaap mee.

Italië

Foto: Zuma Press
In Italië wordt het de komende tien dagen niet zo extreem warm als in de rest van Zuid-Europa. Toch is het er heet en blijft het op sommige plekken zo'n 30 tot 35 graden. Ook is het er extreem droog. Italianen hebben zelfs te maken met de ergste droogte in zeventig jaar. Daarom is vorige week in de vijf noordelijke regio's de noodtoestand uitgeroepen.

Zuid-Frankrijk

Foto: AFP
Ook het zuiden van Frankrijk is aan het zweten. Daar zorgt de hitte voor grote bosbranden. Honderden brandweerlieden zijn op verschillende plekken bezig met het blussen van de vlammen. Door de hoge temperatuur, droge lucht en wind kan het vuur weer oplaaien. Op sommige plekken moesten mensen voor de zekerheid hun huis uit. Ook moesten duizenden vakantiegangers een camping in de plaats Gironde verlaten. De warmte blijft ook hier nog wel even hangen.

Spanje

Foto: Zuma PressSpanje springt, net als Portugal, boven de andere landen uit. Ook daar is het bakken en braden. In het zuiden stijgt de temperatuur weer tot boven de 40 graden. Mensen zitten daar in de tweede hittegolf van het jaar. En de temperaturen blijven nog wel even stijgen. Mensen zoeken daarom op allerlei manieren verkoeling. Ook hier wordt het land geplaagd door bosbranden.

Anderen lazen ook: Italiaanse boer vraagt mensen om hulp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook