Jeroen Swolfs Streets of the World

Foto's kijken in parkeergarage

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

‘Weet je wat me leuk lijkt? Van elke hoofdstad in de wereld één foto maken die goed laat zien hoe het leven daar is!’ Tien jaar geleden kreeg de Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs (41) dat plan in zijn hoofd. En hij ging het gewoon doen. Dit weekend zijn de foto's te zien in Amsterdam.

Swolfs bezocht in zeven jaar tijd 192 landen. In iedere hoofdstad maakte hij één unieke foto. Wat op de foto staat is steeds anders, maar elke foto is wel op dezelfde manier gemaakt. Vanaf hetzelfde standpunt en met de horizon op dezelfde hoogte.

Gevaarlijk

‘Toen ik ermee begon, wist ik nog niet dat het zó zwaar zou worden’, vertelde hij deze zomer aan Kidsweek. ‘Ik was alleen, het duurde langer dan ik dacht en ik heb veel ellende gezien. Vooral tijdens mijn reis door Afrika. In twee jaar tijd bezocht ik alle 68 landen van dat continent. Gevaarlijke landen, ook.’

Blije kant

Soms bedacht Swolfs vooraf hoe hij een hoofdstad wilde laten zien: ‘Zo wilde ik in Somalië één speciaal strand fotograferen. Dat was verwoest door de oorlog, maar mensen mochten er na vier jaar weer komen.’ In elk land koos Swolfs ervoor om juist de sterke, blije kant van mensen te laten zien. ‘Die is altijd te vinden.'

Streets of the world is van 4 tot 7 november te zien in parkeergarage Kempering in Amsterdam-Zuidoost.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps