ANP

Foto's: koning en koningin op bezoek in India

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn in India. Niet op vakantie, maar om de vriendschap tussen Nederland en India te versterken. Een paar foto's op een rij.

Met gemak liet koning Willem-Alexander (links op de foto) het vliegtuig landen op het vliegveld van New Delhi, de hoofdstad van India. De koning is al piloot sinds zijn 28ste.

ANP

Koningin Máxima lijkt haar neus dicht te houden als ze langs het open riool loopt. Ze bezoeken een bedrijf dat water zuivert. Nederlandse en Indiase bedrijven werken samen om de kwaliteit van het water te verbeteren.

ANP

Natuurlijk is een deftig diner, een staatsbanket, onderdeel van het bezoek. Koning Willem-Alexander houdt een toespraak over de zeventig jaar vriendschap die de landen hebben.

ANP

ANP

En dit ging eraan vooraf:

De koning en koningin legden een krans neer bij het monument voor Mahatma Gandhi. Dat deden ze op hun sokken, want het monument is een heilige plek. Gandhi is voor veel inwoners van India een held. Hij strijdde er op een geweldloze manier voor dat India onafhankelijk werd van de Britten. Die waren daar lang de baas.

Het koningspaar heeft vandaag een bezoek gebracht aan ‘Go-girls-Go’, een project om meer meisjes in India naar school te laten gaan.

ANP

Morgen bezoeken Willem-Alexander en Máxima de stad Mumbai. Donderdag en vrijdag gaan ze naar de provincie Kerala, die onder zeespiegel ligt en waar veel overstromingen zijn. Zaterdag vliegt de koning zijn koningin weer terug naar Nederland. Precies op tijd voor de herfstvakantie van de prinsessen.

Prinsessen

Door: Claudia Wage

Anderen lazen ook: Twee banen voor Willem-Alexander: koning en piloot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wow wat een mooie jurken hebben ze aan

hopelijk nog 70 jaar vriendschap!!!!

bla bla bla bla bla bla

ik ben het er niet mee eeens

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps