Foto: AFP

Foto's: Noodweer en modderstromen in Oostenrijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Mensen in het zuiden van Oostenrijk hebben deze week te maken gehad met heftig noodweer. Doordat het er veel regende en onweerde, ontstonden sterke modderstromen een aardverschuivingen.

In een paar uur viel in het zuiden evenveel regen als normaal gesproken in een maand. Daardoor stroomde extreem veel modder door de straten. Een man van 82 werd door de modder verrast en kwam daarbij om het leven. Ook ontstonden aardverschuivingen, gingen gebouwen en bruggen kapot, vielen bomen om, waaiden daken van huizen en zaten meer dan zesduizend huizen zonder stroom. 

Maanden opruimen

De modderstromen zorgden dus voor veel schade. Rond het dorp Villach is dat het ergst. Daar werden mensen uit hun huis gehaald en met helikopters naar veilige plekken gebracht. Veel mensen zijn u bezig met het opruimen en het herstellen van de schade. Op sommige plekken wordt verwacht dat dat nog maanden kan duren.

De schade in het zuiden van Oostenrijk ziet er zo uit:

Foto: AFP
Foto: AFP
Foto: AFP
Foto: AFP
Foto: AFP

Anderen lazen ook: Man gered door enorme SOS-letters in sneeuw

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook