EPA

Foto's: Taiwan maakt zich op voor orkaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Harde windstoten, geen treinen en overvolle havens: Taiwan maakt zich op voor noodweer. Orkaan Lekima komt waarschijnlijk morgen aan land.

En die kan voor veel overlast gaan zorgen. Lekima heeft namelijk windsnelheden van ruim 200 kilometer per uur! Dat is bijna tien keer zo hard als een winderige dag in Nederland. Het weerbureau heeft daarom code rood afgegeven. Dat is de allerzwaarste waarschuwing die ze kunnen geven voor slecht weer.

Gesloten

De orkaan is nog niet aan land, maar toch hebben de Taiwanezen wel al last van Lekima. Door het slechte weer zaten tienduizenden huizen zonder stroom. Om ongelukken te voorkomen zijn daarom de scholen op het eiland alvast gesloten. Ook boten worden gevraagd om in de haven te blijven.

Vanwege het slechte weer zijn er ook veel vluchten en treinen geannuleerd. Op treinstations en vliegvelden wachten honderden mensen tot het slechte weer voorbij is.

EPA

Het is zoeken naar een plekje in de havens van Taiwan. Door de naderende orkaan zijn veel vissersboten alvast naar het vaste land gekomen.

EPA

In de kelder van het gemeentehuis in de hoofdstad Tapei zijn honderden zandzakken neergelegd om overstroming te voorkomen.

EPA

Een man in Tapei houdt zijn paraplu goed vast. Door de heftige wind en regen kun je beter binnen blijven!

EPA

Anderen lazen ook: Hoe komen orkanen eigenlijk aan hun naam?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ze weten toch dat die orkaan eraan komt, waarom zijn ze hem dan nog niet gesmeerd??

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.