Brandjes worden geblust. Foto ANP

Foto's: Weer rellen in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ook op de derde avond met een avondklok was het op veel plekken heel onrustig op straat. In onder andere Den Bosch, Rotterdam, Amsterdam, Geleen, en Haarlem liep het uit de hand.

Op veel plekken werd, net als zondagavond, gereld. Er werd met stenen naar agenten gegooid, auto's en fietsen werden in brand gestoken, winkels werden leeggeroofd en gebouwen werden kapotgemaakt. Vooral in Den Bosch en Rotterdam liep het uit de hand. Tussen de relschoppers zaten veel tieners. De relschoppers zijn het niet eens met de avondklok en andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen. 

Foto: ANPWinkeliers in Nijmegen probeerden hun winkels te beschermen, toen ze hoorden dat nieuwe rellen werden aangekondigd.

Foto: ANPVeel winkels werden alsnog geplunderd, zoals hier in Rotterdam.

Foto: ANPOp veel plekken werden voertuigen in brand gestoken, zoals hier in Rotterdam-Zuid.

Foto: ANPZeker 184 mensen werden opgepakt. Tien agenten raakten gewond. De politie bekijkt foto's en filmpjes op social media om relschoppers te herkennen en alsnog op te pakken.

Foto: ANPOp veel plekken is vandaag de schade te zien. Stenen liggen los op straat, er ligt afval, gebouwen zijn kapot en veel voorwerpen, zoais deze container, hebben brandschade. In meerdere steden helpen vrijwilligers met opruimen.

 

Anderen lazen ook: Rutte over relschoppers: 'Wat bezielt deze mensen?'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook