Foto: Lex van Lieshout Fotografie

Foto's: Zo zag de supermaan eruit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De supermaan heeft vannacht veel nieuwsgierige mensen uit hun slaap gehouden. Heb jij 'm gemist? Dan krijg je komende nacht een herkansing. Maar je kunt ook gewoon hier de foto's bekijken. 

Het is vandaag volle maan én supermaan. Een supercombinatie dus. De maan zag er daardoor enorm uit en weerspiegelt meer licht dan anders. Dat komt omdat-ie heel dicht bij de aarde staat. De maan staat gemiddeld zo'n 384.000 kilometer van de aarde. Dat zijn zo'n 320 autoritjes naar Zuid-Frankrijk. Deze dagen staat-ie zo'n 27.000 kilometer dichterbij. Daardoor is hij nu ongeveer zeven procent groter dan anders. Dat komt een paar keer per jaar voor.

Superaardbeienmaan

Doordat het volle maan was, leek hij nóg wat groter en was de knalgele cirkel nog beter te zien. Ook leuk: een volle maan in juni wordt ook wel superaardbeienmaan genoemd, omdat het aardbeienseizoen dan begint.

Zo zag de maan eruit:

Foto: Jeffrey Groeneweg
Foto: ANP

Anderen lazen ook: Drone naar supermaan voor onderzoek naar leven

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook