Gebouw 7

Foto's: Zo ziet het olympisch dorp eruit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Tijdens de Olympische Spelen komen er 18.000 sporters en begeleiders naar Tokio. Het is natuurlijk het makkelijkst als zij allemaal bij elkaar blijven. Dat gebeurt in het olympisch dorp. Hoe ziet dat dorp er dit jaar uit? 

Team Oranje zit in gebouw 7. In totaal zijn er 21 appartementen voor de ruim driehonderd Nederlandse sporters.

Gebouw 7

De kamers van de sporters zijn klein en simpel.

De bedden zijn gemaakt van karton. Dat is beter voor het milieu. Toch zijn ze stevig genoeg om lekker op te springen.

Het Olympisch dorp heeft een eigen coronakliniek. Overal hangen posters waarop coronamaatregelen staan. De sporters hebben niet veel vrijheid. Toch lukt het sommige skateboarders om op de trappen te oefenen.

Onze oranje leeuwinnen logeren niet in Tokio, maar in Sendai. Dat is ongeveer vier en een half uur rijden vanaf Tokio. Daar hebben ze niet veel meer vrijheid. Na wat klagen van de coach van het vrouwenvoetbalteam mogen ze nu gelukkig een rondje in het park lopen als er niemand is en in een apart deel van de tuin zitten.

Sendai naar Tokyo

Als de Olympische spelen afgelopen zijn, worden de kamers omgebouwd tot luxe appartementen. Omdat de Spelen een jaar werden uitgesteld, moesten de negenhonderd kopers ook een jaar langer op hun nieuwe thuis wachten.

Anderen lazen ook: Drie Nederlandse sporters hebben Corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook