Verwoesting in Thumane  Foto Reuters

Fotoverhaal: Aardbeving in Albanië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Veel verdriet in Albanië. Het is een dag van rouw en de vlaggen hangen halfstok vanwege de heftige aardbeving die dinsdag grote schade aanrichtte. De Albanese aardbeving in foto's.

Het was de heftigste beving die Albanië de afgelopen tientallen jaren heeft meegemaakt. Hij had een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Veel gebouwen zijn ingestort en ook wegen zijn kapot. Vooral in de grote havenstad Dürres en in de plaats Thumane (op de foto bovenaan) is de schade groot.
Foto ReutersAlbanië is een arm land. De reddingswerkers die er zijn, doen wat ze kunnen. Ze gebruiken drones en grote gravers om slachtoffers te zoeken. Er zijn al zeker 46 mensen levend uit het puin gehaald.

Foto ReutersBuurlanden helpen ook. Zij sturen teams met speurhonden om te zoeken naar slachtoffers. Hier zie je een Griekse speurhond in actie.

Foto ReutersOok als het donker wordt gaat het zoeken door.

Foto EPANog niet iedereen is gevonden. De Albanese regering denkt dat er zeker tientallen doden en honderden gewonden zijn gevallen. Mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt worden opgevangen in tentenkampen, zoals deze in Durres.

Foto AFPOok in voetbalstadions zijn slaapplekken ingericht. En sommige mensen slapen buiten of in hun auto. Zij durven hun huis voorlopig niet in door de vele heftige naschokken.

Anderen lazen ook: Zware aardbeving in Griekenland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps