Beeld ANP

Foutje: bosbrand door bomen planten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In een natuurgebied in de buurt van de Spaanse stad Zaragoza ging deze week iets vreselijk verkeerd. Een Nederlands bedrijf dat de natuur juist kwam verbeteren door een heleboel bomen te planten, veroorzaakte per ongeluk een enorme bosbrand. 

Het Nederlandse bedrijf Land Life is heel goed in het planten van nieuwe bossen. Maar maandag ging het helemaal mis. Er sprong een vonk van een graafmachine en daardoor ontstond de brand. Omdat het in het gebied warm en droog is, breidde het vuur zich razendsnel uit en is het moeilijk om te blussen. 1700 mensen zijn voor de zekerheid uit het gebied weggehaald.

Hitte en droogte

Ook zijn er snelwegen afgesloten en rijden er geen treinen meer. Het bedrijf vindt het heel erg dat dit heeft kunnen gebeuren. Alleen al in Spanje zijn deze zomer door de hitte en de droogte dit jaar al 70.000 hectare aan land verwoest. Dat is bijna het dubbele van vorige jaren.

Anderen lazen ook: Bosbranden in Zuid-Europa

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook