Foto: ANP

Foutje: medewerker legt WhatsApp en Instagram plat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Zat jij maandagavond ook ineens met een bordspelletje of een boek op de bank, omdat veel social media het niet deden? Veel mensen schrokken zich een hoedje toen ze ineens geen Instagram, WhatsApp en Facebook meer konden gebruiken. Zou er een grote hackaanval zijn? Nee hoor, zegt Facebook nu. De grootste storing ooit was gewoon een foutje van een medewerker. Oeps… Door Myrthe Timmers

WhatsApp, Instagram en Facebook horen allemaal bij één bedrijf, dat ook Facebook heet. Je denkt misschien dat Facebook alleen online bestaat, maar eigenlijk slaat het alle informatie die jij ziet op in allerlei gebouwen. Die noem je datacenters. Al die datacenters zijn met elkaar verbonden door een megagroot netwerk van kabels. Tenminste, normaal gesproken…

Alles plat

Maandagavond gaf een medewerker van Facebook pardoes een verkeerd commando aan een computer. Daardoor stopten al die kabels met werken en viel het internet uit. Ja, echt overal. Niet één datacenter ter wereld had nog internetverbinding. Daardoor kon de hele avond lang niemand meer informatie ophalen. En dát merkte heel veel mensen over de hele wereld, want ook de social media lagen plat.

Hallo!

Bij Facebook vonden ze de fout erg vervelend, maar andere social media vonden de storing stiekem wel leuk. De berichtjesapp Telegram kreeg maandag ineens een berg nieuwe leden en veel mensen stoften hun Twitter-account af. ‘Hallo letterlijk iedereen’, twitterde het bedrijf zelf, toen er plotseling veel meer tweets werden geschreven. Het populairste onderwerp? De storing bij Facebook!

Anderen lazen ook: 5 tips voor een veilig wachtwoord.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook