De trap achter Centraal Museum

Foutje: verdelgd onkruid blijkt kostbaar kunstwerk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Oeps… Een groenmedewerker van de gemeente Utrecht heeft laatst zijn werk iets té goed gedaan. Hij brandde onkruid weg op een trap achter het Centraal Museum. Maar de plantjes waren onderdeel van een kostbaar kunstwerk!

Achter het Centraal Museum in Utrecht ligt een bijzondere trap. De treden staan scheef en tussen de stenen zijn plantjes gezaaid. Het was de bedoeling dat de trap langzaamaan helemaal onder het groen zou verdwijnen. Dit kunstwerk van Birthe Leemeijer kostte 243.800 euro en vrijwilligers hebben de plantjes drie jaar lang verzorgd.

Zo zag de trap er vorig jaar nog uit (Foto boven en hieronder Facebook/Vergroening Singel Utrecht): Trap Utrecht

Onkruid wegbranden

Een groenmedewerker die dit niet wist, had vorige week de opdracht om in de buurt onkruid weg te branden. Hij nam de trap ook onder handen. Pas bij de laatste tree vertelde iemand hem over de bedoeling van het kunstwerk.

Nieuwe planten

De vrijwilligers die zich met het groen in de wijk bezighouden zijn er verdrietig om. Ze willen de trap opnieuw beplanten. De gemeente heeft gezegd de kosten daarvoor te betalen. Ook gaat de gemeente duidelijker maken dat het een kunstwerk is.

Zo moet de trap er uiteindelijk uit komen te zien:

Anderen lazen ook: Onkruid? Nee, stoepplantjes! Heb jij ze al gespot?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook