Beeld shutterstock

In Frankrijk is de mosterd bijna op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Frankrijk is het land van lekker eten en uitgebreid koken. Maar Fransen hebben een probleem: er is bijna geen mosterd meer te krijgen.

Fransen eten gemiddeld per een kilo mosterd per persoon per jaar. Mosterd wordt in Frankrijk dan ook in veel gerechten gebruikt: in soep, bij vlees maar ook bijvoorbeeld in mayonaise. De mosterd die veel Fransen het lekkerst vinden is Dijonmosterd. Maar juist die mosterd is nu bijna niet meer te krijgen.

Mosterdzaden

Volgens de Franse voedingsregels moet de Dijon-mosterd gemaakt worden van precies de juiste combinatie van bruine – en zwarte mosterdzaden. Die zaden komen vooral uit Canada. Maar daar was vorig jaar een enorme hittegolf waardoor de oogsten mislukten. En dus is er gewoon niet genoeg mosterdzaad om de mosterd mee te maken.

Hamsteren

Toen bekend werd dat er een probleem was met de voorraad mosterdzaad, zijn veel mensen gaan hamsteren. Daarom is het nu op veel plekken uitverkocht.

Anderen lazen ook: Quiz: hoe goed ken jij Frankrijk?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook